Image description
Катехизис

Божествена и ангелска сила се јавила во форма на ѕвезда - Витлеемската Ѕвезда

Божествена и ангелска сила се јавила во форма на ѕвезда ♥ Витлеемската Ѕвезда            Ѕвездата на Христовото раѓање се појавила пред околу 2000 години и, според евангелскиот расказ, токму таа ги одвела тројцата мудреци до малиот Исус. Природата н...

Read More
Image description
Беседи

ВИКАРЕН ЕПИСКОП СТОБИСКИ Г.ЈАКОВ: Не можеме да постоиме без Бог, нашето постоење зависи од Бог!

„Зависноста во човековата личност лежи во него и ги гледаме овие аномалии како последица на неговата паднатост, но и во првосоздадената природа онака како што Бог го создал човекот. Го создал како зависен, зависен од неговата Љубов. Бог нѐ приведува од небитие во битие. Нашето постоење зависи од Бо...

Read More
Image description
Катехизис

ЧУДАТА СОЗДАДЕНИ ОД РАНИ

  ЧУДАТА СОЗДАДЕНИ ОД РАНИ Нашите животи се формираат преку нашите рани. Тоа што го живееме се порази кои сме ги преобразиле во живот или сме ги претвориле во сопствен пекол. Целиот наш живот е битка за да го претвориме и преобразиме мракот во светлина. Да го земеме суровиот хаотичен материјал...

Read More

Popular Posts