Image description
Катехизис

РЕЦЕПТ ЗА НАШИОТ ОДНОС КОН ДРУГИТЕ

РЕЦЕПТ ЗА НАШИОТ ОДНОС КОН ДРУГИТЕ Нашиот свет е болен. Во тоа веќе никој не се сомнева. Од сите страни се слушаат мислења на социолози, политичари, психијатри, кои слободно и аргументирано ја изјавуваат и бранат оваа теза. Со сериозен и длабоко промислен поглед даваат совети, цитираат, посочуваат...

Read More
Image description
Катехизис

ОГРАБЕНИОТ РАЈ ВО НАС

ОГРАБЕНИОТ РАЈ ВО НАС              Многу е лесно и погодно да се обвинуваат другите. И да ја омаловажувате нивната работа и нивниот придонес или да ги толкувате нивните движења и постапки како сакате. Лесно е затоа што не ве чини ништ...

Read More
Image description
Катехизис

ЗЛАТНАТА НИШКА НА ВЕРНОСТА

ЗЛАТНАТА НИШКА НА ВЕРНОСТА           Последната недела пред Рождеството Христово, Црквата ги одбележува и велича старозаветните светители, од чие лоза по тело потекнува Господ Исус Христос. Затоа, на Божествената Литургија на овој ден се чита Евангелието...

Read More

Popular Posts