Image description
Катехизис

Што означуваат зборовите Божји: „Не можете да им служите на Бога и на Мамона.”

Понатаму Господ вели: „Никој не може да им слугува на двајца господари, оти, или едниот ќе го замрази, а другиот засака или кон едниот ќе се приврзе, а другиот ќе го презре. Не можете да им служите на Бога и на Мамона.” Може ли две тркала од кола да возат напред, а две назад? Може ли човек co еднот...

Read More
Image description
Беседи

Митрополит Струмички Наум: Светите Апостоли (11.07.2022 20:30)

Светите Апостоли (11.07.2022 20:30)„А Он им рече: ’А вие, за кого Ме мислите?‘ Симон Петар одговори и рече: ’Ти си Христос, Синот на живиот Бог‘. Тогаш Исус му одговори и рече: ’Блажен си ти, Симоне, сине Јонин, оти тело и крв не ти го открија тоа, а Мојот Отец, Кој е на Небесата. А Јас тебе ти вела...

Read More
Image description
Празници

Недела четврта по Педесетница – „Ке дојдам и ќе го излекувам”!

…Така, имајќи ги пред себе двата описа, ние можеме да имаме јасна слика за настанот за кој станува збор. Откако слушнал за моќта и за славата на Господа Исуса Христа, а чувствувајќи ја својата грешност и недостојност, капетанот прво ги замолил старешините еврејски да појдат кај Господа и да го повик...

Read More

Popular Posts