Ogledalo - orthodox news portal & aggregator
Image description
Библистика

Странски експерти ќе ја заштитуваат „Перивлепта“

   Екипи на Заводот и музеј-Охрид почнаа со конзервација на архитектурата на црквата „Св. Богородица Перивлептa“ во Охрид   Како што најавуваат од Министерството за култура, во почетокот на идниот месец странски експерти за конзервацијата на фрескоживописот треба да дојдат во М...

Read More
Image description
Библистика

Овие ОГРОМНИ луѓе ги граделе пирамидите во Египет (24.04.2014)

  Еве, овие огромни луѓе најверојатно го изградиле едно од необјаснивите чуда на Земјата – египетските пирамиди. Тоа се случило не откако постои годишното броење на времето, туку пред цели 12 – 20 000 години.Тогаш живееле овие огромни луѓе со висина од 4 до 12 метри. Такви скелети на гигант...

Read More
Image description
Катехизис

старица Гаврилија: Љубовта и смирението одат заедно (06.03.2016)

  Љубовта и смирението одат заедно. Кога сакаш еден човек не можеш да бидеш себичен. Земи ги, на пример, детето и мајката. Братот и сестрата. Таткото и мајката. Се сеќавам, кога бев дете со мајка ми, која ја сакав премногу, и со татко ми, кој беше толку добар, не се осмелував да имам моја волја...

Read More

Popular Posts